hulp bij bezwaar VOG

Hulp bij indienen bezwaar VOG

Heb je een verklaring omtrent het gedrag (VOG) aangevraagd en is deze geweigerd? Wil je bezwaar maken daartegen? Neem dan contact op met VOG-hulp.nl Wij bieden hulp bij het indienen van bezwaar bij een weigering VOG. Wij werken samen met gespecialiseerde advocaten en wij helpen je vaak (bijna) gratis.

Hoe maak ik bezwaar tegen weigering VOG?EERST ZIENSWIJZE

Als je een aanvraag hebt ingediend voor een VOG, beslist de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie of je een VOG krijgt. Als je geen strafblad hebt, krijg je meestal binnen vier weken een VOG. Als je wel een strafblad hebt, kan het anders lopen. Als de VOG niet direct wordt verleend, krijg je een voornemen tot afwijzing van de VOG toegestuurd. Je kunt dan een zienswijze indienen.

DOEL VOG

Er wordt altijd gekeken naar het doel waarvoor je een VOG vraagt. Als voorbeeld: een taxichauffeur die meerdere keren is veroordeeld voor rijden onder invloed, zal de verklaring omtrent gedrag waarschijnlijk niet krijgen. Dat geldt ook voor een boekhouder die veroordeeld is voor fraude. Dan wordt de verklaring omtrent gedrag geweigerd. Maar de andere kant op werkt het ook: een boekhouder die veroordeeld is wegens rijden onder invloed, heeft wel een goede kans dat hij de VOG krijgt. 

BEZWAAR KAN BIJNA GRATIS

Een zienswijze indienen is niet gratis. Dat komt omdat hier in principe geen gefinancierde rechtsbijstand voor mogelijk is. Toch kunnen we je vaak bijna kosteloos helpen. Dat komt omdat er een tijdelijke regeling is die alsnog een toevoeging mogelijk maakt. Daarnaast kan het indienen van een zienswijze vaak gratis als je een rechtsbijstandverzekering hebt. 

HULP BIJ INDIENEN BEZWAAR

Kijk wel uit met het zelf indienen van een zienswijze. Eenmaal ingenomen standpunten kunnen ook in bezwaar nog doorwerken. Hulp bij indienen van bezwaar kan vaak bijna gratis als je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp. Wij richten ons met name op klanten met een kleine beurs. Denk je dat je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op! Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Ook dan kunnen wij je vaak gratis helpen.

HULP VOG ADVOCAAT

Omdat de wetgeving en de punten waarop beoordeeld wordt moeilijk te doorgronden zijn, is het van belang specialistische kennis in te huren. Het scheelt als je hulp krijgt van een advocaat die de weg weet in het doolhof van wetten en regels en die weet wat je kunt doen om de kans op een VOG te vergroten. Wij maken een goede zienswijze of een professioneel bezwaarschrift voor je en vaak kost je dat (nagenoeg) niets.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor (bijna) gratis rechtshulp? Neem dan contact met ons op!