vog advocaat

Waarom krijg ik geen VOG?

Waarom krijg je eigenlijk geen VOG? Je denkt misschien dat je geen VOG meer kunt krijgen als je ooit iets hebt gedaan waardoor je een strafblad hebt gekregen. Maar dat is gelukkig niet zo. Of een VOG wordt geweigerd of niet, is afhankelijk van de vraag waar je een VOG voor aanvraagt en hoe lang het geleden is dat je een straf kreeg.

VOG vaak wel mogelijk

Het is dus niet zo dat je nooit meer een VOG kunt krijgen als je ooit met politie en Justitie in aanraking bent gekomen. Voor zedendelicten ligt het vaak wat ingewikkelder, maar ook met een veroordeling voor een zedendelict is het niet per definitie onmogelijk om nog een VOG te krijgen.

Het werkt als volgt:

Justis kijkt naar de functie waarvoor je een VOG vraagt. Als het feit opnieuw gepleegd zou worden en dat zou een gevaar opleveren voor de maatschappij in relatie tot je functie, dan wordt een VOG geweigerd. Het blijft ingewikkeld, maar dat is ongeveer hoe het werkt.

Justis kijkt naar:

  • De ernst van het delict
  • De straf die je hebt gekregen
  • De datum waarop je bent veroordeeld
  • De functie waar je een VOG voor aanvraagt.

Juridische hulp nodig?

Uiteindelijk komt het er op neer dat je toch nog vaak een VOG kunt krijgen. Zeker als je de hulp inschakelt van VOG-hulp.nl. Neem dan ook snel contact met ons op als je een voornemen tot weigering of een weigering VOG hebt gekregen. Wij helpen jou graag verder.