VOG geweigerd

VOG geweigerd en jonger dan 23

Ben je jonger dan 23 jaar en is jouw VOG aanvraag geweigerd? Dan maak je alsnog kans op een VOG als je onze hulp inschakelt. Als je nog geen 23 bent, gelden namelijk speciale regels voor het verkrijgen van een VOG. Er geldt dan bijvoorbeeld een verkorte terugkijktermijn van twee jaren, waardoor de strafbare feiten buiten deze periode in de meeste gevallen niet meer worden meegewogen bij de aanvraag van een VOG. Verder geldt een taakstraf van minder dan 60 uren als een lichte straf en weegt deze niet zwaarder als een geldboete. Ook weegt een afhandeling door het OM zelf (door bijvoorbeeld een strafbeschikking) lichter dan een veroordeling door een rechter.

Speciale regels voor jongeren onder 23

De reden dat er speciale regels zijn voor minderjarigen tot 23 is dat de overheid het belangrijk vindt dat jongeren na Justitiecontacten zo snel mogelijk weer naar school kunnen of aan het werk gaan. Dat vergroot namelijk de kans dat het goed blijft gaan zodat contacten met politie of Justitie uitblijven.

VOG geweigerd en jonger dan 23?

Heb jij nu een beslissing gekregen tot afwijzing van je VOG aanvraag of heb je te horen gekregen dat er een voornemen is om je geen VOG te geven? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen voor jou een goed gemotiveerde zienswijze of een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit is specialistisch werk omdat de regelgeving ingewikkeld is. Neem daarom geen risico’s. De gevolgen voor jou kunnen groot zijn als je die gewilde baan bijvoorbeeld niet krijgt.

Kosten

De kosten voor het indienen van een zienswijze of bezwaar vallen vaak mee omdat wij dit soort zaken ook behandelen op basis van toevoegingen (pro deo). Check dus snel of je in aanmerking komt hiervoor door gratis en vrijblijvend contact met ons op te nemen. Een eerste advies kost je namelijk niets.