VOG

Heeft bezwaar maken zin?

De vraag of bezwaar maken zin heeft, kan volmondig met ‘ja’ beantwoord worden. Natuurlijk hangt het van jouw omstandigheden af hoe kansrijk een bezwaar is. En ook hoe goed dat gemotiveerd is of kan worden. Wij kunnen al heel snel een inschatting voor je maken. Wil je weten of jouw bezwaar weigering VOG kansrijk is? Neem dan snel contact met ons op. Een eerste advies kost je niets!

Bezwaar maken is vaak zinvol

Bezwaar maken kan dus zinvol zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een VOG hebt aangevraagd voor een administratieve functie en deze is geweigerd omdat je veroordeeld bent voor rijden onder invloed. Het doel van de VOG is namelijk dat mogelijke gevaren voor de maatschappij zoveel mogelijk beperkt worden. Dat er een gevaar zou zijn dat je een administratieve functie niet goed invult en dat daaruit een gevaar ontstaat, is natuurlijk niet heel groot. Een veroordeling voor rijden onder invloed heeft daar dus eigenlijk geen invloed op.

Gevaar of niet?

Dat is natuurlijk anders als je een VOG voor de functie van taxichauffeur aanvraagt. Dan is het een heel ander verhaal. Als je namelijk dronken zou rijden met passagiers in je auto, dan kan dat gevaar voor hen opleveren.

Terugkijktermijn

Betekent dat dan dat je geen VOG voor een functie als taxichauffeur kunt krijgen? Nee. Ook dat is weer afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld van de terugkijktermijn. Dat is de termijn die gebruikt wordt om te beoordelen of je voor een VOG in aanmerking komt. Als je binnen vier jaar vanaf de aanvraag van je VOG een aantekening hebt op je strafblad, dan kan dat een probleem vormen. Ook daar zijn weer uitzonderingen op.

Inschatting van je kansen in bezwaar

Met andere woorden: of je in aanmerking komt voor een VOG is geen exacte wetenschap. Er zijn veel factoren die een rol spelen. Omdat wij samenwerken met gespecialiseerde VOG advocaten, kunnen we je al snel vertellen of jouw bezwaar kans maakt. Wil je een inschatting van je kansen in bezwaar? Vul dan nu het contactformulier in!